В Пионерския парк в Белград започна проява по повод годишнината

...
В Пионерския парк в Белград започна проява по повод годишнината
Коментари Харесай

И в Белград осъдиха руската агресия в Украйна

В Пионерския парк в Белград стартира демонстрация във връзка годишнината от началото на спора в Украйна, заяви Танюг.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9592
Посланикът на Украйна в Сърбия Володимир Толкач благодари на всички, които дойдоха, с цел да отдадат респект на жертвите от войната. Украинското придвижване " Направи положително " дружно с посланика на Украйна в Белград през днешния ден провеждат " Марш на солидарността и мира - 365 ден ". Няколкостотин натрупали се жители потеглиха на шествие до " Площада на Републиката ", където ще се организира възпоменание за всички жертви в украинско-руския спор.

 Участниците в шествието носят украински флагове и транспаранти с надписи " Украйна ще победи ", " Мир за Украйна " и " Спрете войната в Украйна ".

Сред събралите се са посланикът на Украйна Володимир Толкач, ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Еманюел Жофре, представители на посолствата на Съединени американски щати, Германия и други страни, както и представители на опозиционната зелено-лява коалиция.

След  шествието, на площад " Дорчол " ще бъде открита изложбата " Годината на неподчинението “, където ще бъдат показани творбите на фотографа на организация Бета Амир Хамзагич и фотоси, предоставени от Министерството на външните работи на Украйна. Снимките на Амир Хамзагич, направени по време на работно посещаване в Украйна с група сръбски публицисти през септември предходната година, ще бъдат изложени до 3 март. 

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич, както и посланиците на Украйна и Европейски Съюз Володимир Толкач и Еманюел Жофре ще участват на изложбата, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР