В петролния танкер, задържан от Иран край бреговете на Оман,

...
В петролния танкер, задържан от Иран край бреговете на Оман,
Коментари Харесай

На задържания от Иран петролен танкер има 24 души индийски екипаж

В петролния танкер, арестуван от Иран край крайбрежията на Оман, е имало 24 души индийски екипаж, заяви операторът на кораба и добави, че работи за освобождението им. Корабът, плаващ под флага на Маршаловите острови,епътувал за Съединени американски щати.

Предишни случаи демонстрират, че екипажът, попаднал в сходни произшествия, не е в " никаква заплаха ", обявиха пред Агенция Франс Прес от Advantage Tankers.

Танкерът " Advantage Sweet " беше арестуван в четвъртък и беше отведен от военноморските сили на Иран до неназовано пристанище заради " интернационален спор ", се споделя в изказването на оператора.

" В момента " Advantage Sweet " е ескортиран от иранските военноморски сили до пристанище въз основа на интернационален спор ", се споделя в изказването на Advantage Tankers, изпратено до Агенция Франс Прес.

" Подобен опит демонстрира, че членовете на екипажа на кораби, отведени при такива условия, не са в заплаха ", показват от компанията, като прибавят, че поддържат " тясна връзка с всички способени органи, с цел да се реализира освобождение на екипажа и кораба ".

Иран заяви, че танкерът се е блъснал в един от корабите му, вследствие на което двама ирански членове на екипажа са изчезнали, а няколко други са ранени.

Все още не се оповестяват детайлности за статута или националността на другите членове на екипажа.

Военноморските сили на Съединени американски щати желаеха незабавното освобождение на кораба, като упрекнаха Иран за " продължаващия тормоз " във водите на Персийския залив.

Танкерът е взел нефт от Кувейт и е бил нает от Chevron Corp, съобщи представител на Advantage Tankers. Според уеб страницата за следене MarineTraffic той е пътувал за Хюстън, Тексас.

Задържането в четвъртък е следващият случай, който нарушава спокойствието в Персийския залив, през който минава към една трета от международния морски нефт./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР