В петък вечерта голям пожар изпепели апартамент в жилищен блок

...
В петък вечерта голям пожар изпепели апартамент в жилищен блок
Коментари Харесай

Все още хората от опожарения блок в Благоевград не могат да се върнат в жилищата си

В петък вечерта огромен пожар изпепели апартамент в жилищен блок в Благоевград. В огнената буря починаха трима души, 27 бяха евакуирани.

Десетки фамилии към този момент четири дни живеят при родственици и другари.

Все още хората не знаят по кое време ще могат да се върнат по домовете си. Още в събота те започнаха да изнасят от жилищата си облекла и артикули от първа нужда.

" Като се пуснат ток и вода, най-малко до третия, четвъртия етаж може да се живее почти. Проблемите са седмият и осмият етаж. Моят апартамент е на втория етаж, няма проблеми с него, проблемите са от петия, шестия етаж нагоре. Влизаме за малко единствено - като няма ток и вода, не можеш да живееш ", изяснява един от живеещите в блока.

Предстои проучване на блока, като по всяка възможност електрическата и ВиК инсталацията на седмия и осмия етаж са унищожени поради пламъците. Днес се чака живеещите в блока да се срещнат с кмета на Благоевград, от който да схванат по какъв начин ще им се помогне.

Вълна от съпричастност и в обществените мрежи - хора показват предпочитание да оказват помощ на живущите в блока, упорстват и да бъде разкрита дарителска сметка.

Екип на Българска национална телевизия през вчерашния ден беседва с жена, чийто апартамент е на осмия етаж - тя съобщи, че единствената нужна помощ ще е за почистване на стълбището сред шестия и осмия етаж, защото то е в трагично положение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР