В петък САЩ осъдиха злоупотребата на Китай с етнически и

...
В петък САЩ осъдиха злоупотребата на Китай с етнически и
Коментари Харесай

САЩ осъжда Китай пред ООН за престъпления срещу човечеството и геноцид

В петък Съединени американски щати осъдиха злоупотребата на Китай с етнически и религиозни малцинства, в това число това, което той назова " закононарушения против човечеството ", осъществени в региона на Синдзян против етнически уйгури и строги ограничавания в Тибет, оповестява " Ройтерс ".

В речта си пред Съвета за правата на индивида в Организация на обединените нации Марк Касайър, представителят на Съединени американски щати съобщи: " Осъждаме от управляващите в Хонконг за практикуване на техните права и свободи и призоваваме за незабавното им освобождение ".

Той прикани , както и стотици други, които съгласно него са нелегално арестувани в Русия.
 Китай: Реформата в Хонконг - композиция от крошета за преустановяване на хаоса
Китай: Реформата в Хонконг - композиция от крошета за преустановяване на хаоса

По думите му казусът в Хонконг е " политически "

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън , който има среща с китайския си сътрудник Ванг Йи в Аляска през идната седмица, би трябвало да обърне внимание на отношението към уйгурите , оповестиха американските управляващи. Китай отхвърля обвиняванията на Съединени американски щати, че е направил геноцид против уйгури и други мюсюлмани в отдалечения западен район, където деятели настояват, че над 1 милион са арестувани в лагерите за интерниране.

Чън Сю, дипломат на Китай в Организация на обединените нации в Женева, не се базира непосредствено на Синдзян в речта си, казвайки, че страната му се опълчва на политизирането на въпросите на правата на индивида .

Куба, говорейки от името на 64 страни, в това число Китай , съобщи, че Синдзян е " неразделна част от Китай " и прикани страните да " спрат да се намесват във вътрешните работи на Китай, като манипулират обвързваните със Синдзян въпроси и да се въздържат от неоснователни обвинявания против Китай на политически мотивации ".

Британският дипломат Джулиан Брейтуейт сподели пред форума: " Ние оставаме надълбоко загрижени от обширните и систематични нарушавания на правата на индивида в Синдзян , в това число достоверни известия за насилствен труд и надзор на раждаемостта. "

Съединени американски щати и Британия показаха опасения по отношение на Хонконг , където 21 деятели би трябвало да останат в ареста, откакто в петък съд отхвърли настояванията на някои за гаранция.
 Британският кралски флот - сигурен съдружник на Съединени американски щати против Китай
Британският кралски флот - сигурен съдружник на Съединени американски щати против Китай

Западът схваща световното предизвикателство към демокрациите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР