В петък късно вечерта получихме официално потвърждение от производителя, че

...
В петък късно вечерта получихме официално потвърждение от производителя, че
Коментари Харесай

Гвоздейков: Чакаме първия медицински хеликоптер на 31 януари

В петък късно вечерта получихме публично удостоверение от производителя, че хеликоптерът ще прелети на 31 януари, като на 29 януари ще направи последния тестов полет в Италия дружно с български екипаж на борда. Това сподели в предаването „ Неделя 150 “ по БНР министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Все отново е значимо какви ще бъдат метеорологичните условия за прелитането на хеликоптера от Италия до България, посочи той.

Има определен реализатор за подписване на застраховка, която е наложителна при лицензирането на авиационни оператори. Застраховката е обезпечена за тази година. Мисля, че сега се работи за обезпечаването на застраховка за втория хеликоптер, уточни още Гвоздейков. В началото на идната седмица ще стартира публичната поръчка за построяването на шестте оперативни бази, които се финансират също от Плана за възобновяване и резистентност, добави той. Гвоздейков изясни, че тече развой по основаване на краткотрайни оперативни бази, с цел да не се бави процесът по въвеждането в употреба на системата за незабавна помощ по въздух HEMS.

Плановете се до края на годината у нас да дойдат още два хеликоптера – през лятото и през декември. По контракт България би трябвало да се снабди с шест хеликоптера, като е обезпечен бюджет и за още две летателни машини. Общата численост на хеликоптерите към плана ще бъде осем, сподели министърът. И добави, че на следващия ден ще бъде открита летателната площадка в столичната болница „ Света Анна “.

Гвоздейков моли по тематиката да се приказва умело, „ на съображение експертиза “, тъй като е значима. От години се приказва за построяването на незабавната здравна помощ по въздух и към този момент сме съвсем на финала тази система да стартира да работи и да бъде по стандартите, използвани в цяла Европа и в света, разяснява още министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР