В петък, 20 май, от 19 часа е поредната среща

...
В петък, 20 май, от 19 часа е поредната среща
Коментари Харесай

Славянски празник подготвят Радиосимфониците, водени от Марк Кадин

В петък, 20 май, от 19 часа е следващата среща на Радиооркестъра с публиката в зала " България ". Заедно с основния си диригент Марк Кадин музикантите дават обещание „ Славянски празник “ с музика от Антонин Дворжак, Анатолий Лядов и Георги Андреев. Концертът ще бъде отдаден на Деня на светите братя Кирил и Методий и ще се излъчва от " Еврорадио " за многомилионната публика на страните от Европа и Азия.

За първи път на Симфоничния оркестър на БНР ще гостува виолончелистът Андрей Йоница, победител в влиятелния конкурс " Чайковски "  в Москва. Той ще изпълни Концерт за виолончело и оркестър в си минор от Антонин Дворжак.  

Премиерно за България ще прозвучат Осем руски национални песни от Анатолий Лядов, а вечерта ще приключи с Танцов триптих – международна премиера на творба, отдадена на оркестъра от Георги Андреев.
Повече за избора на програмата и за гостуващия солист описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " основният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР