В Пекин внимателно наблюдават развитието на конфликта в Украйна, който

...
В Пекин внимателно наблюдават развитието на конфликта в Украйна, който
Коментари Харесай

ЦРУ: Войната в Украйна влияе на плановете на Китай за Тайван

В Пекин деликатно следят развиването на спора в Украйна, който се отразява на проектите на китайските водачи за Тайван, съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.
Във конгрес, проведен от "Файненшъл таймс " във Вашингтон, той сподели, че държавното управление в Пекин е изумено от гневната украинска опозиция против съветското настъпление и от икономическите последствия за Русия.
"Смятам, че китайското управление следи доста деликатно всичко това - цената и последствията на всеки опит да употребява мощ, с цел да поеме контрола върху Тайван ", сподели Бърнс.
Същевременно той предизвести, че тези събития няма да трансформират дълготрайните цели на китайския водач Си Цзинпин за Тайван:
"И за минута не си помислям, че това е ерозирало решимостта на Си след време да поеме контрола върху Тайван ".
Но - по думите му - развиването на събитията в Украйна "донякъде се отразява на техните (на китайците) сметки по какъв начин и по кое време да стартират да вършат това (да поемат надзор над Тайван) ".
Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ допусна, че Китай е смутен от репутационните вреди, които му нанасят тесните връзки с Русия - поради жестокостта на военните дейности на Путин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР