Полицията в най-населения австралийски щат е арестувала 554 души, заподозрени

...
Полицията в най-населения австралийски щат е арестувала 554 души, заподозрени
Коментари Харесай

554 арестувани: В Австралия задържаха едни от „най-тежките извършители на домашно насилие“

Полицията в най-населения австралийски щат е арестувала 554 души, обвинени в домашно принуждение в границите на 4-дневна интервенция. Страната е поела самодейност да се оправи с нападенията над дами и досега са повдигнати 1070 обвинявания, съобщи Агенция Франс Прес.

Полицията на Нов Южен Уелс заяви, че са били арестувани някои от „ най-тежките причинители на домашно принуждение “ в щата.

Арестите са осъществени в миг, в който Австралия претърпява насилствената гибел на 28 дами през тази година - приблизително по една на всеки 4 дни. През същия интервал на предходната година са умряли единствено 14 дами.

 Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Поредица от необятно публикувани набези против дами - включително намушкването с нож на пет дами в търговски център в „ Бонди ” - насочиха вниманието към насилието, учредено на пола, и домашното принуждение.

Австралийският министър-председател Антъни Албанезе дефинира ситуцията като „ национална рецесия “.Той също по този начин разгласи ограничения за ограничение на „ deepfake ” порнографията и увеличение на финансирането за дами, бягащи от връзки, в които биват унизени и насилвани.

Един от арестуваните е мъж на 51 години, който поставил проследяващо устройство в колата на жена си

Убийствата от интимни сътрудници последователно понижават през последните 30 години, демонстрират данни на австралийското държавно управление. А процентът на разпространяване на домашното принуждение в Австралия към момента остава под междинния за Организацията за икономическо сътрудничество и раз - и по-нисък от този в Канада, Съединени американски щати и Англия, съгласно данните за 2023 година

Тя неотдавна била прекратила връзка със собствен сътрудник, която траяла единствено пет седмици

Въпреки това службите за битка с домашното принуждение от дълго време предизвестяват, че би трябвало да се работи против насилието против дами в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР