На 22 май в 7 избирателни секции в Северна Македония

...
На 22 май в 7 избирателни секции в Северна Македония
Коментари Харесай

Жалби срещу вота: Повторно гласуване на парламентарните избори в Северна Македония

На 22 май в 7 изборни секции в Северна Македония ще се организира наново гласоподаване за парламентарните избори, заяви Държавната изборна комисия (ДИК) след изключително съвещание.

Повторното гласоподаване визира изборните секции в пета и шеста изборна секция, откакто няколко политически партии подадоха тъжби за провеждането на изборите.

Решението на ДИК беше взето след дълготрайно съвещание на 13 май, на което бяха прегледани жалбите на Социалдемократическия съюз (СДСМ), ВМРО-ДПМНЕ и „ Левица “. Повторният избор беше натрапен заради нарушавания на изборното законодателство.

 Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 2 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Коалицията „ Европейски фронт “, водена от ДСИ, оспори решението на ДИК за отменяне на вота в тези региони пред Административния съд.

Коалицията твърди, че останалите партии, в съдействие с коалиция " Вреди “, се пробват да понижат местата на " Европейския фронт " в Народното събрание. След изборите на 8 май " Европейският фронт се трансформира във втората по величина политическа мощ с 19 места.

Беше посочено ясно какво се чака от Северна Македония, съобщи представител на комисията по въпросите на външната политика и сигурността

Повторният избор ще се организира в пети и шести изборен регион, а точно в две изборни секции в Крушево, две в Долни, една в Струга и една в Охрид, където право на глас имат общо 3521 гласоподаватели.

Освен това ще се гласоподава в една изборна секция в Йелино в границите на шести изборен регион, където право на глас имат 992 гласоподаватели.

Коментарите са във връзка предизборната акция и церемонията по встъпване в служба на новия президент

Разликата в гласовете сред СДСМ и ДСИ в тези секции е единствено 8 гласа. Въпреки че коалиция “Вреди “ завоюва повече гласове в Йелино, тя подаде сигнал за нарушаване в Комисията за скъпи бумаги и пазари.

Гръцкият дипломат е напуснал церемонията по встъпване в служба на Гордана Силяновска-Давкова

Буяр Османи, заместник-председател на ДСИ, изрече съмнение, че определените изборни секции за повторния избор са били стратегически подбрани, изключително в региони, където техните съперници биха могли да повлияят на окончателното систематизиране на местата.

Той означи, че СДСМ също се надява да получи още едно място в пети изборен регион за сметка на Европейския фронт.

На 8 май в Северна Македония гласоподаваха във втори тур на президентските избори и за нов парламент. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР