В Пазарджик се забелязва масово завръщане на българи от чужбина.

...
В Пазарджик се забелязва масово завръщане на българи от чужбина.
Коментари Харесай

Масово завръщане на българи от чужбина в Пазарджик

В Пазарджик се вижда всеобщо завръщане на българи от чужбина. Общинският консултант Атанас Шопов сигнализира, че по-голямата част от тях са поданици на ромския квартал „ Изток “, работили главно във Франция, Германия и Испания.

"Не би трябвало да внасяме суматоха в цялата обстановка, само че РЗИ би трябвало да отговорят на въпроса дали управляват този развой “, сигнализира пред БНР Атанас Шопов, само че прикани за по-стриктен надзор при спазването на карантинния период.

"Към днешна дата в РЗИ-Пазарджик са постъпили картите на 334 индивида, които са се завърнали на територията на област Пазарджик. Тези хора се обработват, които имат общопрактикуващи лекари, се насочват към тях посредством телефонни позвънявания, а които нямат, се одобряват от инспекторите на здравната ревизия ", изясни шефът на РЗИ-Пазарджик доктор Фани Петрова.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов пък увери, че „ момчетата работят на цялостен размер. За нарушение на карантината всеки един от тях ще се рапортува на прокуратурата. Полицията ще разчита и на сигнали от посредниците и жители.

Проблем със спазването на карантината в ромските махали има и в Нова Загора, Казанлък и Сливен, стана ясно на постоянния брифинг тази заран на националния действен щаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР