В първия възможен момент извикахме в министерството посланик Митрофанова, на

...
В първия възможен момент извикахме в министерството посланик Митрофанова, на
Коментари Харесай

Министър Милков: Русия все още не е дала информация защо издирва журналиста Христо Грозев

„ В първия вероятен миг извикахме в министерството дипломат Митрофанова , на която среща декларирахме мощен митинг против решението на Руската федерация да търси български публицист. По време на срещата се посочи, че ние не сме били известени , до през днешния ден няма и импортирани претекстове за това търсене, нито от страна на съветския дипломат, нито от страна на Русия “. Това съобщи служебният външен министър Николай Милков по време на чуване в парламентарната комисия по външна политика.

„ Ние поддържаме позицията, която постоянно е била изразявана от българска страна - наказание на войната в Украйна ", добави Милков и добави, че по тази причина разговорът с Русия е замразен.

„ На срещата с Митрофанова, се посочи, че издирването на Грозев е нарушение на свободата на словото и че българската страна осъжда това нещо. Нидерландия и Австрия реагираха остро, Христо Грозев се намира на австрийска територия, само че позицията на България беше най-твърда “, разяснява още той.

Относно откриването на ново генерално консулство в РСМ Николай Милков разяснява: " Въпросът за разкриване на друго генерално консулство в РСМ е политически и решението за това би трябвало да бъде взето от едно постоянно държавно управление. Моето експертно мнение е, че колкото по-голямо е българското наличие в РСМ, толкоз по-добре, само че би трябвало да се направи разбор, както и да се направи финансова оценка “.

По мотив участието ни в Шенген Милков разясни, че разговор се търси с всички държави-членки. „ При диалог с шведската страна стана ясно, че разширението на Шенген не е на дневен ред, само че това не значи, че на по-късен стадий няма да се случи ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР