В първия възможен момент извикахме в министерството посланик Митрофанова, на

...
В първия възможен момент извикахме в министерството посланик Митрофанова, на
Коментари Харесай

Милков: Русия все още не ни е казала мотивите за издирването на Христо Грозев

„ В първия вероятен миг извикахме в министерството дипломат Митрофанова, на която среща декларирахме мощен митинг против решението на Руската федерация да търси български публицист. По време на срещата се посочи, че ние не сме били известени, до през днешния ден няма и импортирани претекстове за това търсене, нито от страна на съветския дипломат, нито от страна на Русия “. Това съобщи служебният външен министър Николай Милков по време на чуване в парламентарната комисия по външна политика, съобщи кореспондент на БГНЕС

„ Ние поддържаме позицията, която постоянно е била изразявана от българска страна - наказание на войната в Украйна ", добави Милков и добави, че по тази причина разговорът с Русия е замразен.

„ На срещата с Митрофанова, се посочи, че издирването на Грозев е нарушение на свободата на словото и че българската страна осъжда това нещо. Нидерландия и Австрия реагираха остро, Христо Грозев се намира на австрийска територия, само че позицията на България беше най-твърда “, разяснява още той.

Относно откриването на ново генерално консулство в РСМ Николай Милков разяснява: " Въпросът за разкриване на друго генерално консулство в РСМ е политически и решението за това би трябвало да бъде взето от едно постоянно държавно управление. Моето експертно мнение е, че колкото по-голямо е българското наличие в РСМ, толкоз по-добре, само че би трябвало да се направи разбор, както и да се направи финансова оценка “.

По мотив участието ни в Шенген Милков разясни, че разговор се търси с всички държави-членки. „ При диалог с шведската страна стана ясно, че разширението на Шенген не е на дневен ред, само че това не значи, че на по-късен стадий няма да се случи ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР