В първия работен ден от новия парламентарен сезон депутатите отхвърлиха

...
В първия работен ден от новия парламентарен сезон депутатите отхвърлиха
Коментари Харесай

Депутатите успяха и да заработят, първата им работа – отхвърлиха вето на Радев


В първия работен ден от новия парламентарен сезон депутатите отхвърлиха несъгласие то на президент а Румен Радев върху част от измененията в Закона за подземните благосъстояния, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Със 133 гласа „ за “, 1 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “ Народното събрание още веднъж удостовери новите текстове, с които президентът изрази противоречие и върна за ново разискване при започване на лятото. Това е 22-то следващо несъгласие на президент а от началото на мандата му, а единствено два пъти то е било уважавано от законодателния орган.

На първо място това е плануванаъа опция претендент за концесия за рандеман на подземни благосъстояния да потвърждава финансови и механически благоприятни условия и посредством трето лице, само че без да дава отговор солидарно с него “.

В претекстовете си от президент ската институция показват, че общо четири текста би трябвало да бъдат преосмислени от Народното събрание. На първо място това е това е плануванаъа опция претендент за концесия за рандеман на подземни благосъстояния да потвърждава финансови и механически благоприятни условия и посредством трето лице, само че без да дава отговор солидарно с него. На второ – разширените права на концесионера за действия отвън очертанията на находището, а на трето – срокът на концесията за рандеман, който към този момент може да доближава 60 години. Последният текст е обвързван с отхвърли за даване на концесия по целенасоченост по непредвидени условия. Уредбата трансферира риска напълно върху страната и по-конкретно върху Министерство на енергетиката.

Минната промишленост и Министерство на енергетиката са оборили президент ските претекстове, увери ръководителят на отрасловата парламентарна комисия Валентин Николов.

От енергийното министерство пък по-рано се похвали с нараснала събираемост на концесионните такси в интерес на хазната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР