В първия парламентарен контрол на 48-ото Народно събрание на въпроси

...
В първия парламентарен контрол на 48-ото Народно събрание на въпроси
Коментари Харесай

В първия парламентарен контрол на 48-ото НС на въпроси ще отговарят десет министри

В първия парламентарен надзор на 48-ото Народно заседание на въпроси на депутатите ще дават отговор 10 от служебните министри.

Парламентът ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на активността на Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет по отношение на наводнените села в Пловдивска област през месец септември тази година – извършени съвещания, взети решения и отпусната помощ. Това е първа точка за през днешния ден в признатия дневен ред на Народното събрание. Изслушването е по предложение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Народното събрание ще продължи с избора на управленията на парламентарните комисии по въпросите на децата, младежта и спорта и по земеделието, храните и горите. Вчера депутатите не съумяха да изберат ръководител на спортната комисия сред двамата претенденти: Радостин Василев от „ Продължаваме промяната “ и Халил Летифов от Движение за права и свободи.

От друга страна номинацията на Иван Христанов от „ Продължаваме промяната “ за ръководител на земеделската комисия не събра задоволително поддръжка и се чака решението на парламентарната група дали да повдигнат нов претендент.

Депутатите не избраха ръководители на комисиите по спорт и земеделие

Според Политическа партия президентството и Лечева лобирали против Василев за ръководител на комисия в Народно събрание

Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите също остана без ръководител, откакто нямаше номинации.

Остава да се излъчи състав и управление на правната комисия.
В програмата е очакван и постоянен парламентарен надзор
Лазар Лазаров, длъжностен заместител министър-председател по обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика ще отговори на въпрос за методологията за установяване на публична линия на „ енергийна беднотия “ и определение за „ енергийно безпаричен “ и „ линия на енергийна беднотия “.

Иван Демерджиев, длъжностен заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи ще отговори на три въпроса, сред които за работата на структурите на Министерство на вътрешните работи в област Монтана, по време на предизборната акция, за предотвратяването на „ пазаруването на гласове “ на територията на региона, както и за оповестеното отчасти бедствено състояние в граничните общини Свиленград и Тополовград, област Хасково.

Служебният министър на финансите Росица Велкова-Желева ще дава отговор за приемането на нотификация от Европейската комисия за влизане в действие на прага от 100 хиляди лева за наложителна регистрация по Данък добавена стойност.

Димитър Стоянов, длъжностен министър на защитата ще отговори на въпрос за ремонт и закупуване на мотори за самолети МиГ-29.

Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството ще отговори на 8 въпроса, сред които за настоящото поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа.

Сериозните проблеми при действието на Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение ще са във фокуса на вниманието на Сашо Пенов, длъжностен министър на образованието и науката.

Росен Христов, длъжностен министър на енергетиката, ще отговори на въпрос за ограниченията за създаване в период на терминала за полутечен газ до Александруполис.

На депутатски питания ще дават отговор и Велислав Минеков, длъжностен министър на културата, Явор Гечев, длъжностен министър на земеделието и Георги Тодоров, длъжностен министър на електронното ръководство.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР