В първите минути от 9 юни при учение край Шабла

...
В първите минути от 9 юни при учение край Шабла
Коментари Харесай

Последният полет на майор Валентин Терзиев

В първите минути от 9 юни при обучение край Шабла самолетът МиГ-29, пилотиран от майор Валентин Терзиев, изчезва от радарите. Незабавно последва избавителна интервенция, бяха открити парчета от изтребителя и избавителната жилетка на водача.

В следобедните часове на 10 юни Министерство на защитата заяви, че майор Терзиев е умрял при осъществяването на подготвителен полет за пукотевица по въздушна цел в нощни условия.

" Извървя целия път - от фантазията да станеш водач, през действителността - да бъдеш подобен, до края да останеш вечно в небето! Светъл път към небесните небеса! Ще се забележим още веднъж - там горе! Обичам те! Ще ми липсваш, само че някой въпреки всичко би трябвало да гледа децата ни. "

Така брачната половинка на майор Валентин Терзиев изпрати своя обичан към небесата. За неговия финален полет.

Професионалният път на майор Терзиев минава напълно в 3-та авиационна база на Граф Игнатиево – най-голямата база на военновъздушните ни сили. До последно той е шеф щаб на ескадрила. Притежава класна компетентност " боен водач – първи клас ".

Майор Валентин Терзиев работи повече от 15 години в най-голямата база на военновъздушните сили в Граф Игнатиево. От 2016 година лети на МиГ-29, преди този момент има опит и на МиГ-21, считан от летците за по-сложен за ръководство аероплан. Има голям брой оценки. И в последния подготвителен полет майора извършва дилемите си по отбрана на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Негови сътрудници го разказват като умел, систематичен и пореден. За българския авиатор страдат и в родния му Асеновград.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР