В първи учебен ден в Гърция в училищата не бяха

...
В първи учебен ден в Гърция в училищата не бяха
Коментари Харесай

Гърция отвори училищата, учениците – само с маски


В първи образователен ден в Гърция в учебните заведения не бяха позволени деца без маски по разпореждане на министерството на просветата, съобщи БНР.

Децата на родителите,които стачкуват против маските, останаха отвън образователните занятия с неизвинени отсъствия за през днешния ден.

Всички учебни заведения бяха снабдени с защитни маски,които се раздаваха на децата на входа на учебното заведение.Носенето на маска е наложително освен по време на образователните занятия,но и в междучасията.Това съобщаваха учителите на децата и наблюдават да не смъкват маските до момента в който са в учебно заведение.

Лекарите предизвестяват,че в случай че не се съблюдават всички ограничения - хигиена,дистанция и маски, се чакат доста случaи на разпространяване на ковид измежду учениците.

Днес в регионите,които са с нараснала епидемиологична интензивност,измерваха температурата на децата преди да влязат в учебно заведение.

Според епидемиолозите наложителното носене на маски в учебно заведение ще продължи до края на образователната година.

Ученици,които отхвърлиха да сложат маска,не бяха позволени в учебно заведение.

Имаше и митинги на родители.

Председателят на учителския съюз Илияс Патидис съобщи пред медиите,че липсват нужните класни стаи и доста от класове са по 30 възпитаници,като е невероятно да се съблюдава отдалеченост сред тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР