В първата си година като официален вносител на марките Renault

...
В първата си година като официален вносител на марките Renault
Коментари Харесай

RENAULT И DACIA С РЪСТ В ПРОДАЖБИТЕ ПРЕЗ 2023 г.

В първата си година като формален вносител на марките Renault и Dacia в България, Кеос София бележи сполучливо показване посредством растеж в продажбите на нови коли. Daciа е втората най-предпочитана марка в страната, а Sandero - най-продаваният модел на българския пазар през 2023 година Renault затвърждава позициите си в С сегмента, остава първи избор на експертите посредством лекотоварната си гама и извоюва четвъртo място по брой регистрирани коли.

През февруари 2023 година Кеос София, част от Emil Frey Group, пое дистрибуцията на Renault и Dacia за България. Благодарение на експертизата и постоянното партньорство с дилърската мрежа, компанията реализира напредък в представянето на двете марки.

“Статистиката на записаните през миналата година коли увенчава освен комерсиалния триумф на Renault и Dacia, само че и оценката за новото начало, което Кеос София постави като техен вносител в страната. Съумяхме да трансформираме бизнес процесите си и да предложим цялостна гама подвижност за всички потребности. Отговорността да оправдаем гласуваното доверие от страна на клиентите ни предизвика да надграждаме постигнатите резултати и отсега нататък. “ – показа Емил Гърнев, търговски шеф на Кеос София.

Добрите резултати са подплатени от новостите в продуктовата гама на двата марката през годината. След лансирането на 7-местния фамилен Jogger, притежател на премията „ Кола на годината “ в България за 2023 година, Dacia показа първия си хибрид в лицето на Jogger Hybrid 140. Renault Austral E-Tech full hybrid добави С сегмент предлагането на Renault, а петото потомство на Renault Clio, трансформирало се в най-популярния френски автомобил за всички времена, към този момент е по улиците на страната.

DACIA ДОМИНИРА В ПРОДАЖБИТЕ НА НОВИ АВТОМОБИЛИ С ТРИ МОДЕЛА В ТОП 6

Отговаряща на главните потребности на потребителите, гамата на Dacia печели клиентите с помощта на своите издръжливост, надеждност и рационални цени. 4192 регистрирани автомобила през 2023 година и близо 25% растеж спрямо миналата година валидират сполучливото показване на марката в страната. Три нейни модела са в топ 6 на най-продаваните нови коли в България през 2023 година – Sandero, Duster и Jogger.

Sandero е най-продаваният автомобил в България и първи в компактния клас. Разумната му цена, в композиция със издръжливост, качество и съвременно лъчение са получили справедливо висока оценка на българския пазар. Бестселърът на марката е предпочетен от близо 1500 клиенти през миналата година, като 70% от тях са избрали автомобил с екосъобразен двугоривен мотор ECO-G. Гамата ECO-G, съчетаващa задвижване на бензин и пропан-бутан, съставлява над половината от регистрациите на коли Dacia през годината, с помощта на икономичността и практичността си.

В очакване на третото потомство на модела, актуалният Duster отбелязва сполучлив резултат в сегмента на SUV моделите. Надежден и авантюристичен, въплъщаващ полезностите на Dacia, Duster се радва на висок интерес с близо 1200 регистрации. Той продължава да бъде фамилният SUV, осигуряващ най-хубаво съответствие качество-цена в своята категория, като над 43% са продажбите във версия 4х4. Duster е и моделът с най-вече осъществени коли в равнище на съоръжение Extreme, стартирано през на 2023 година Налично още при Sandero, Spring и Jogger, то е уместно за всички фенове на приключенията и приключенския дизайн.

Успоредно с обновяването на образната си еднаквост, Dacia продължава и продуктовото си възобновяване, с цел да отговори на условията на клиентите. През 2023 година марката показа първия си хибрид в лицето на JOGGER HYBRID 140, който набира скорост в продажбите. В началото на годината стандартната му версия бе определена за „ Кола на годината “ в България. 7-местният притежател на купата се радва на сериозен интерес с над 900 регистрирани автомобила.

Друг водач измежду моделите на румънската марка е Spring. Проектиран да направи електрическите коли допустимо най-достъпни за ежедневна приложимост, през 2023 година той отбелязва близо 300 продажби. Семпъл, занимателен, ефикасен, Dacia Spring оглавява растящия пазар на електрически автомобили в страната. През 2023 година Spring бе показан и с нов мотор ELECTRIC 65 и с нова Cargo версия за професионални клиенти.

RENAULT С РЪСТ В C СЕГМЕНТ, ОСТАВА ПРЕДПОЧИТАН ИЗБОР НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

Със 3861 регистрации Renault е четвъртата марка на пазара на нови коли в България през 2023 година Завладяващ дизайн, наслаждение от шофирането и атрактивна гама с най-съвременно софтуерно съоръжение и системи в помощ на лидера дефинират избора на френската марка от страна на клиентите.

Изведена като фокус с проекта Renaulution тактиката на марката за наново завземане на C сегмент продължава да носи резултати. Сегментът резервира мощното си наличие като през миналата година обгръща над 40% от записаните леки коли Renault. В неговото портфолио са позиционирани потвърдили се основни модели като Megane, в стандартна и електрическа версия Megane E-tech 100% electric, купе-кросоувърът Arkana, както и новият Austral E-tech full hybrid.

Модерен и софтуерен, разполагаем в гама от 100% хибридни мотори, в това число версия E-Tech full hybrid с мощ от 200 к.с., Austral E-tech full hybrid бързо се трансформира в един от най-популярните коли в C-SUV предлагането на Renault. Клиентите на модела правят оценка неговия атрактивен дизайн и комфорт, като близо 80% от продажбите са във високите равнища на съоръжение.

Хибридната версия намира последователи и измежду клиентите на Arkana, като близо 40% са се спрели на хибридно задвижване. Моделът резервира положителното си показване с над 300 регистрации.

Гамата E-TECH (електрически и хибридни автомобили) показва експертизата на Renault с над 10 години опит в електрическата подвижност и съставлява над 20% от продажбите на леки коли на марката в България. През 2023 година към нея се причисли и петото потомство нa един от най-емблематичните френски коли – Renault Clio E-tech full hybrid. С избор от пет задвижващи елемента, измежду които икономичните E-Tech full hybrid 145 и двугоривния TCe 100, Clio предлага атрактивна гама за всички потребности.

Проектирана, с цел да отговори на потребностите на експертите, лекотоварната гама на Renault за поредна година е водач на българския пазар. Renault Master е надалеч пред съперниците и написа своята история на триумфа с близо 600 регистрирани автомобила. През 2024 година марката ще oбнови електрическата си лекотоварна гама с новото Renault Master, налично в дизелова, елетрическа и версия на водород. С дизайн на аерован, Master дава обещание 410 км самостоятелен пробег.

Постигнатите от двете марки резултати, ще бъдат надградени с вълнуващи министър председатели, които предстоят за двете марки през 2024 година

*Източник: Кеос София
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР