В парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност бе разгледан,

...
В парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност бе разгледан,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Разчитаме на независими експерти при изготвянето на Закона срещу прането на пари



В парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност бе прегледан, импортираният от Министерски съвет, законопроект на Закона за ограниченията против прането на пари. на признат отчета на ръководителя на ДАНС, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На съвещанието участва и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев Димитър Георгиев е приключил ВВТУ „ Тодор Каблешков”, а по-късно и... към профила, който внесе отчета и уточни за какво е нужен този закон. Комисията взе решение да одобри законопроекта, като сред първо и второ четене да бъдат направени нужните промени, с цел да бъде основан един закон, който да бъде от изгода на страната.

От ДАНС обясниха, че за към година през България са правят интервенции за пране на пари сред 1 милиард и 3 милиарда лв., като най-често те са от Русия, Кипър и европейски страни. В разнообразни браншове на стопанската система, само че не бяха упоменати. За да се борят този тип закононарушения има нужда от основаване на нов законов акт.

Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила съобщи: „ Това което считаме да създадем в комисията и считаме, че това е верният метод, е сред първо и второ четене да бъде основана работна група, в която да могат на експертно равнище да вземат участие както вносителите, по този начин и представители на неправителствения бранш “. „ Има някои неща, да вземем за пример на доста места в законопроекта се планува опцията за откриване на банкова загадка. Тя обаче се урежда в Закона за кредитните институции “, уточни шефът на ПГ на ГЕРБ. „ Друго, което прави усещане проектозаконът дава на ДАНС голословно необятни пълномощия посредством подзаконов акт да вкарва нови отговорности и тежести “. Той добави, че законопроектът би трябвало да се почисти и да няма опция с подзаконови нормативни актове да се добавя законът.

Цветанов обясни, че законът би трябвало да даде една резистентност и да могат всички народни представители, които гласоподават да знаят, че това което гласоподават е след едно необятно разискване, взета е най-широката експертиза. Трябва да дадем непоклатимост и резистентност на самото законодателство и да може всеки да знае, че това е огромна отговорност. „ Убеден съм, че ДАНС ще получи цялостна поддръжка и схващане, с цел да подсигуряваме сигурността на страната “.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР