В парламента депутатите решиха да контролират всички важни решения, свързани

...
В парламента депутатите решиха да контролират всички важни решения, свързани
Коментари Харесай

Народното събрание реши да контролира решенията за въглищните райони

В Народното събрание депутатите взеха решение да управляват всички значими решения, свързани с въглищните региони, както през вчерашния ден желаеха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов разгласи, че доскоро е разговарял с финансовия министър Асен Василев и той го е уверил, че са - планувани съществени ограничения за работещите във въглищните региони. Борисов прикани за усмиряване на напрежението. Преобладаващото мнение на партиите в Народното събрание е, че ръководещите и държавното управление, особено, е трябвало да организира по-активен разговор с работещите в минните региони и да изясни ограниченията, които ще би трябвало да се подхващат за тях и ограниченията, които надлежно ще вземе държавното управление.

" Първо желая да се знае, че централите до 38-ма година работят, това е много време, дотогава технологиите ще напреднат доста. Второ, всеки, който желае да напусне да му се изплатят 36 заплати. За това има опция, подсигурява финансовият министър. Трето, самите мини в текста да отпаднат, че на тях може да се прави слънчев парк. Надявам се на Министерски съвет през днешния ден, с тази диалогичност на Асен Василев, към миньорите, към работещите там, да да успокоим напрежението и да решим проблемите ", съобщи водачът на ГЕРБ, Бойко Борисов.

" Това,което направиха министерството на енергетиката е да обиколят няколко пъти се срещаха с миньори, само че когато няма разговор се стига точно до това ", сподели Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

" Очакваме премиера и Министерски съвет да вземат ограничения, както се вижда досега не са взети, ще забележим какво ще стане в днешния ден. Важно е да ес случат в района планове,които ще запазят работните места и хората ще бъдат удовлетворени, за момента не го виждаме ", сподели Делян Пеевски.

" Никой не мисли в този миг посредством Планът за възобновяване и резистентност да има обективен преход и работни места. Единственото,което мислят е по какъв начин да приберат парите и коя тъкмо формация да ги прибере тези пари ", това сподели ръководителят на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова.

" Изпада се в обстановка, в която част от сглобката в лицето на Политическа партия реши, че ще заобиколи другите играчи и ще присвои милиард и половина, с цел да може няколко техни компании небрежно да ги прилапат ", съобщи Цончо Ганев от " Възраждане ".

" Не са крадци на дребно ПП-тата. Милиард и 700 милиона евро. Ако това е дребно, не знам какво е едро, Асен Василев е лаком до безсрамие, доста по-алчен от ГЕРБ ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Вижте повече в директното включване на Вера Александрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР