В Париж монтираха първия радар, предназначен да засича твърде шумните

...
В Париж монтираха първия радар, предназначен да засича твърде шумните
Коментари Харесай

Монтираха първия радар, засичащ шумните мотори в Париж

В Париж инсталираха първия радар, предопределен да засича прекомерно шумните мотори и други транспортни средства. Системата за надзор на шума се приготвя от към три години. Тя би трябвало да обезпечи опция за санкциониране на извършители на правила, които към този момент са избрани в законодателството.

Вредите от шумовото замърсяване са потвърдени от дълго време. Във Франция пределните равнища на шума на транспортните средства са избрани със закон, само че полицията няма запаси да засича и глобява нарушителите. Затова на помощ идват технологиите.

Първият антишумов радар в Париж е конфигуриран в 20-и регион. Той може да мери равнището на шума на преминаващите транспортни средства, да снима регистрационните табели и да дефинира автоматизирано санкции. Засега ще работи пробно.
свързани новини4960на 14.02.2022
" През пролетта, след три месеца, ще бъдат издадени първите санкции. През лятото на 2023 година ще се направи оценка на целия опит ", съобщи Давид Белиар, заместник-кмет на Париж.

Политиката на парижкото кметство за надзор на пътния трафик е поредна и новото средство не е изненада. Данни от края на предходната година демонстрират, че Париж е измежду най-шумните градове в Европа. За това изключително способстват мощните мотори, само че и други участници в пътния трафик.

Шумът се отразява на здравето на хората - на слуха, на сърдечно-съдовата система и на развиването на децата. Намаляването на шума е една от аргументите за ограничение на скоростта в града до 30 км/ч.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР