В Париж боклукчиите стачкуват, а улиците заприличаха на сметище. Тонове

...
В Париж боклукчиите стачкуват, а улиците заприличаха на сметище. Тонове
Коментари Харесай

Градът на любовта мирише: Хората ги е страх от нашествие на плъхове

В Париж боклукчиите стачкуват, а улиците замязяха на бунище. Тонове отпадък се събраха по улиците на френската столица. Градът на любовта и светлините мирише заради стачката на служащите от чистотата, които се оповестиха против пенсионната промяна. Вече една седмица никой не извозва сметта, съобщават медиите в страната.

Хората, които живеят в Париж са съществено обезпокоени от създалата се обстановка, защото френската столица е обитаема с плъхове. Според статистиката, на всеки гражданин на града се пада по плъх и половина.  

Известно е, че синдикатите в страната провеждат национални стачки против проектите за пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон. Проучванията на публичното мнение от седмици демонстрират, че болшинството от французите отхвърлят промяната, която би повишила възрастта за пенсиониране с две години - до 64, наред с други ограничения.

Реформата планува възрастта за пенсиониране в тази категория служащи - на хората, които събират боклука, да се усили до 59 години, защото сега те се пенсионират на 57 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР