В пантеона на българската свобода и независимост има много имена,

...
В пантеона на българската свобода и независимост има много имена,
Коментари Харесай

Президентът: Нуждаем се от Апостол на Свободата не по-малко и днес

В пантеона на българската независимост и самостоятелност има доста имена, само че в националната памет Левски е непостижим. Малцина са обичани по този начин мощно и безусловно като Левски, може би тъй като народът ни имаше потребност от своя Апостол на Свободата освен в робските години, ние се нуждаем от него не по-малко и през днешния ден , век и половина след неговото обесване.

Това съобщи президентът по време на откриването на изложбата " Изповедта на Апостола " президентът Румен Радев , представен от БНР.

" От Левски пазим едно тефтерче, къси писма и кичур коси, само че непримиримият Дякон е единственият съдник, пред който всички българи се усещаме равни. Той продължава освен да ни сочи кривиците, да боде нашата съвест и да смущава нашето равнодушие , само че и продължава да сочи пътя към онази Република, която остава идеал за поколенията българи ", коментира още президента.

Мултимедийната цифрова експозиция " Изповедта на Апостола " в Националната изложба " Квадрат 500 " е отдадена на делото на Васил Левски и 150 години от гибелта му, като съчетава модерни цифрови средства, в това число холограмен облик на Апостола на Свободата.
 И твой един наследник, Българийо, виси на него със страшна мощ
И твой един наследник, Българийо, виси на него със страшна мощ

Отбелязваме 150 години от гибелта на Васил Левски, Апостола на свободата или просто Левски...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР