В отворено писмо Съветът на директорите на Нефтохимик изрази своята

...
В отворено писмо Съветът на директорите на Нефтохимик изрази своята
Коментари Харесай

Шефовете на Нефтохимик: Против законопроекта за хазарта сме!

В отворено писмо Съветът на шефовете на Нефтохимик изрази своята обща позиция по отношение на препоръчаните промени в Закона за хазарта, с които се цели въвеждането на ограничавания в реализирането на хазартен бизнес в закрити пространства. В писмото ръководителите на клуба се афишират „ против” предлагането, изразявайки опасения, че измененията ще се окажат пагубни за активността на игралните зали. Това от своя страна неизбежно би довело до прекъсване на приходите за клуба, произлизащи от контракт с главния му спонсор – букмейкърската компания efbet. Ето цялостния текст:

Ръководството на ПФК „ Нефтохимик Бургас 1962” желае да изрази своята позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта, № 054-01-50, импортиран в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага основаване на ал.4 в чл.4, с която се оферират ограничавания в реализирането на
хазартен бизнес в закрити пространства, само че де факто би довела до затварянето на съвсем всички игрални зали и до прекратяването на тяхната активност. Широко прочут е фактът, че уредниците на хазартни игри са съществени рекламодатели и спонсори на българските спортни клубове, както и съответно на нашия клуб, който има подписан дълготраен договор с беттинг компания.
Въз основа на този контракт се обезпечават средства, които са заложени в бюджета за прехрана и са от значително значение за „ Нефтохимик”. Без тях действието на клуба и постигането на положителни спортни резултати са съществено застрашени. Евентуалното приемане на тази корекция в закона неизбежно ще докара до прекъсване на приходите за клуба от главния спонсор, което ще сложи под въпросителна цялостната му прехрана, ще докара до съкращаване на бюджета, и ще сложи под сериозен въпрос нашето бъдеще. В случай, че този законопроект бъде признат, ние ще бъдем сложени пред съществени финансови усложнения, град Бургас пред опцията да бъде лишен от професионален футбол, а действието на школата с към 250 деца пред опцията да компрометира своето качество на работа.

Искрено имаме вяра, че тази корекция ще бъде преразгледана и няма да се наложи да изпадаме в обстановка, при която да обсъждаме своето битие в резултат на липса на приходи от нашите спонсори. Надяваме се, че фирмите от тази сфера ще продължат да оказват помощ на
българският спорт и в частност футбола, защото финансирането на множеството клубове е мъчно и изисква огромния старания от всички, които работим за триумфите на футбола в България.

С почитание, Ръководството на ПФК „ Нефтохимик Бургас 1962 "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР