В отбора на Левски има голямо напрежение преди финала за

...
В отбора на Левски има голямо напрежение преди финала за
Коментари Харесай

Стоилов: Напрежението при нас е огромно преди финала

В тима на " Левски " има огромно напрежение преди финала за купата на България против " ЦСКА-София " в неделя от 17:00 ч. Това призна треньорът на " сините " Станимир Стоилов по време на взаимната конференция, която даде с сътрудника си от съперниковия отбор Алън Пардю.

" С оглед на това, че стигнахме до край и опция за нашия клуб да спори за трофей, обикновено е да има голямо напрежение в играчите и в мен като треньор. При мен е малко по-спокойно. Достатъчно съм взел участие и съм печелил купи в избрани страни. В моите футболисти има предстартова тресчица сигурно. Нямам проблеми с контузени, а повече ме тормози по какъв начин ще играем. Все отново против нас ще има един тим, който има задоволително опит. ЦСКА има над 12 мача в евротурнирите и в груповата фаза. Имат и задоволително прочут и умел управител. Но пък това е една причина да се представим добре и да играем по най-хубавия метод ", съобщи Стоилов.

Той занапред разгласи един от сигурните си титуляри - 17-годишният вратар Пламен Андреев, който пази и в останалите мачове в шампионата до момента. " Той е израснал в школата на " Левски ". Не мисля, че му е нужно утешение. Те са играли доста мачове против ЦСКА. Пламен е наш кадър и той ще си получи шанса. Той се показа добре в предните мачове, уповавам се да задържи равнището. Планът и концепциите, които имам за развиването на " Левски ", ме карат да не отстъпвам решението си за вратарския пост. Такава е тактиката. След като съм споделил, че младите ще пазят, те ще пазавт. Това би трябвало да се отстоява ", разяснява наставникът на " сините ". 

След което акцентира, че няма да прави покруса при възможна загуба: " Крехък отбор като нашия сега се построява с огромни победи против мощни съперници. Ако спечелим, ще е още една дребна стъпчица напред в нашите проекти. Ние имаме тактика и една победа или загуба няма да е съдбовна за пътя, който сме поели. "

Алън Пардю, който пък има зад тила си два изгубени финала за ФА Къп - отпред на " Уест Хем " (2006) и на " Кристъл Палас " (2016), си пожела в неделя да завоюва първия си трофей в България. Той обаче уточни, че възможна загуба няма да е съдбовна за тима, а и няма да е определяща за неговото лично бъдеще в клуба.

Англичанинът обаче призна, че " Левски " е любимец във финала: " К огато сме стигнали до финала се чака да сме във форма, а ние не сме. " Левски " обаче е в доста добра моментна форма. Но пък това е край - една опция да покажем на какво сме способни. Оставам в клуба, без значение от резултата. Животът продължава. Ще се готвим за идващия сезон, когато би трябвало да сме по-силни. "

Пардю съобщи, че това ще е първият му мач отпред на " ЦСКА-София " (б.ред. - той има 4 до момента), в който ще има разполагаем съвсем всички футболисти. Ще отсъстват единствено контузените Юрген Матай и Бисмарк Чарлс (б.ред. - който с гола си м.г. донесе успеха с 1:0 над " Арда " във финала за купата).

" Изключително доста пристрастеност ще има в този дуел освен на трибуните, само че и на терена. Важно е пристрастеността да е следена и от футболистите, и от съдията. Нямам общо с декларацията (б.ред. - ). Моята работа е да построявам тим и да го усъвършенствам. Имаме 5-6 футболисти, които могат да изграят на по-високо равнище. Концентрирам се напълно върху това ", сподели още Алън Пардю.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР