В остър отговор на твърденията на министъра на вътрешните работи

...
В остър отговор на твърденията на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Пожарникарски синдикат към вътрешния министър: Манипулирате общественото мнение

В изострен отговор на изказванията на министъра на вътрешните работи и управлението на ГДПБЗН в лицето на основен комисар Николай Николов, Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите "Огнеборец " изпрати отворено писмо до медиите.

Пожарникарите показват несъгласието си с предвижданото друго процентно нарастване на възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и опълчването на съответните категории чиновници.

Също по този начин изказванието, че Република България е преди всичко по брой професионални пожарникари на 1000 души население, е манипулативно и несъстоятелно.

Ръководството на НСПС "Огнеборец " не приема за правилни и изказванията, че съвсем 99% от пожарникарите са оборудвани със защитни средства в регламентираните периоди на употреба.

По въпроса за закриването на противопожарни служби пък, "Огнеборец " приканва за конкретика кои служби са планувани за закриване и къде се намират.

Публикуваме писмото на профсъюз "Огнеборец " без редакторска интервенция:

"Уважаеми дами и господа,

През последните няколко дни, в това число и през днешния ден, сме очевидци на изказвания от министъра на вътрешните работи господин Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила и управлението на ГДПБЗН в лицето на основен комисар Николай Николов, манипулиращи публичното мнение, по отношение на ясно дефинираните претенции на проведения от Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите "Огнеборец " митинг на 14.10.2017 година.

В опитите им да оправдаят недомислените си политики в областта на пожарната сигурност и отбраната на популацията при бедствия, повреди и изключителни обстановки и насаждането на изказвания, че въпросите, касаещи затварянето на районни и участъкови служби не са от компетенцията на синдиката, прозираме бягство за конкретика от тяхна страна да бъдат изяснени кои участъкови служби ще бъдат затворени, колко чиновници ще бъдат наранени от това "прегрупиране " и какви територии и брой население ще бъдат лишени от навременна реакция.

Категорично показваме несъгласието си с предвижданото друго процентно нарастване на възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и опълчването на съответните категории чиновници. Също по този начин изказванието, че Република България е преди всичко по брой професионални пожарникари на 1000 души население, е манипулативно и несъстоятелно.

Ръководството на НСПС "Огнеборец " не приема за правилни изказванията, че съвсем 99% от пожарникарите са оборудвани със защитни средства в регламентираните периоди на употреба.

Напомняме, че управлението на синдиката не е повдигало въпроса за неналичието на техника, а сме алармирали за неналичието на задоволителен финансов запас за нейната поддръжка.

Уважаеми дами и господа,
Управителният съвет на НСПС "Огнеборец " призоваваме за публичен дебат, с присъединяване на управленията на Министерство на вътрешните работи и ГДПБЗН, на който обществено всяка страна да отбрани позициите си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР