В Омуртаг удължават бедственото положение заради безводието до 13 ноември,

...
В Омуртаг удължават бедственото положение заради безводието до 13 ноември,
Коментари Харесай

Бедственото положение в Омуртаг се удължава до 13 ноември

В Омуртаг удължават бедственото състояние поради безводието до 13 ноември, оповестява " Нова телевизия ". В заповедта, подписана от заместник-кмета на общината Юнал Османов в петък, е написано, че удължаването влиза в действие от 8:00 часа на 1 ноември. Продължават да са в действие разпоредените ограничения за преодоляване на обстановката, сподели през днешния ден за Българска телеграфна агенция Османов. Ще бъде направен график за разпределяне на вода на популацията в града за облекчаване на питейни потребности. Предвидено е тя да бъде обезпечена от Държавната организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “.

Според новата заповед за удължение на частичното бедствено състояние предпочитано ще се обезпечава вода за питейни потребности за МБАЛ, учебни заведения, детски градини и ясли, домакински обществен патронаж и за хора в неравностойно състояние. Остават разполагаем четирите водоноски в града, които се употребяват по одобрен график. Забранява се използването на вода от водопреносната мрежа за строителни действия, промишлени цели; за поливане на зелени площи, миене на улици, коли и други. 

Частичното бедствено състояние в Омуртаг бе оповестено на 24 октомври. Заради настъпилото дълготрайно засушаване в региона на карстовия водоизточник край село Кипилово, градът е на непрекъснат режим, който от септември е още по-сериозен. Друг дълготраен проблем е мощно амортизираната и остаряла вътрешноводопроводна мрежа, която действа отпреди 1980 година и по нея се случват чести повреди. Поради планинския терен и дългото трасе повредите се отстраняват ръчно и при сложни условия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР