В окупираната от руската армия част на Запорожка област в

...
В окупираната от руската армия част на Запорожка област в
Коментари Харесай

Бомба уби назначен от Русия кмет в Запорожка област


В окупираната от съветската войска част на Запорожка област вследствие на детонация почина началникът на окупационната администрация на село Михайловка Иван Сушко, назначен от съветските военни, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Взривно устройство е избухнало под седалката в колата на Сушко, оповестиха за " Интерфакс " представители на окупационната администрация на региона, представени от news.bg.

Владимир Рогов, член на тази " администрация ", удостовери данните за гибелта на Сушко в своя канал в " Телеграм ". По думите му Сушко е откаран в болница в сериозно положение и скоро по-късно е умрял.

Регионалното издание " РИА Мелитопол " твърди, че през последните дни Сушко се готви " да организира псевдореферендум " за присъединението на Запорожка област към Русия.

Сушко е следващият погубен при атентат представител на " управляващите " на окупираните територии, назначен от съветската войска.

Преди две седмици Associated Press писа, че се увеличава съпротивата против съветската окупация в Югоизточна Украйна. Партизански сили, лоялни на Киев, убиват промосковски чиновници, взривяват мостове и влакове и оказват помощ на украинската войска, като разпознават основни цели.

Разпространяващата се опозиция ерозира контрола на Кремъл върху тези региони и заплашва проектите му да организира референдуми като стъпка към анексиране от Русия.

В друг материал  Би Би Си напомня, че проруски блогър беше убит, друг чиновник на откритата от Русия администрация беше погубен, а няколко други бяха ранени при детонации на коли бомби.

Много от високопоставените назначени от Русия окупационни чиновници в този момент носят бронежилетки на публични места.

Партизаните, с които се е срещнал публицист на Би Би Си, уверяват, че нямат нищо общо с това, само че, апропо, и те не изпитват състрадание.

Жителите на Херсон към този момент видяха няколко удара по съветски хранилища за муниции. Те също видяха удари по мостовете през Днепър, включително Антоновския, с цел да пресечен каналите за доставки за руснаците.

Мнозина, които са останали в града, са подготвени да се бият, комернтира за Би Би Си участник в тайната украинска опозиция. Според него доста малко хора поддържат съветските военни в Херсон, а след обиски, арести и побоища през последните месеци те са още по-малко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР