В Одрин започна заседанието по делото за стрелбата, при която

...
В Одрин започна заседанието по делото за стрелбата, при която
Коментари Харесай

Енгин, който уби наш граничен полицай, бил пиян, видял светлина и стрелял случайно

В Одрин стартира съвещанието по делото за стрелбата, при която беше погубен граничния служител на реда Петър Бъчваров. Пред съда се изправят двамата братя - Мустафа и Енгин, които са били от другата страна на оградата и са стреляли.

По време на правосъдното съвещание Енгин съобщи, че в нощта на стрелбата е бил пийнал. Отново повтори, че не е знаел, че е неразрешено да се приближава до границата. Към оня миг той бил незает и търсел работа.

Енгин изясни, че е взел оръжието за отбрана от животни като вълци, мечки, свине. По думите му дистанцията сред него и служителя на реда е било към 8 метра - видял е светлина и стрелял инцидентно.

Тези показания се разминават с първичните, в които той твърдеше, че е стрелял откакто е чул тон от зареждане на револвер. По думите първите му показания са разнообразни, тъй като се страхувал.



На въпрос на арбитър за какво е стрелял 10 пъти Енгин съобщи, че не е видял в тъмното и не схванал какво се е случило. Енгин уточни, че брат му Мустафа (на снимките) нямал оръжие. При правото си на последна дума сподели, че оставя решението на съвестта на съдията.

Защитникът на Енгин съобщи, че той не е стрелял с желание да убие служителя на реда. Според нея, защото е бил пийнал, той не е бил кадърен да направи нещо на някого. Адвокатът настоя да му бъде наложена по-лека мярка и да бъде освободен против подписка или домакински арест.

По време на съвещанието стана ясно, че Енгин не приема обвиняванията против него. Въпреки че в предходните си показания беше споделил, че е наясно какво е направил.



Снимки: Айше Сали

Преди старта на съвещанието Мустафа беше сбит и съобщи, че е откогато брат му Енгин е в пандиза, не го е виждал и не е ходил на рандеву. Той отхвърли да приказва повече за случая, само че означи, че е ядосан на брат си за случилото се.

През ноември предходната година двамата братя се оказаха от другата страна на дупката на оградата на българо-турската граница. Единият от тях призна своята виновност и остана в ареста. Брат му беше освободен.

Очаква се на съвещанието през днешния ден да се разкрият повече детайлности за случилото се във съдбовната нощ. В Одрин са родителите на починалия служител на реда, както и шефът на " Гранична полиция " Антон Златанов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР