В очакване сме на първото гостуване у нас на младата

...
В очакване сме на първото гостуване у нас на младата
Коментари Харесай

Люсиен Реноден Вари разказва "Историите на Пиацола"

В очакване сме на първото посещение у нас на младата звезда измежду тромпетистите - французийката Люсиен Реноден Вари, която ще солира в четвъртък, 18 ноември, на Софийската филхармония, а на диригентския пулт ще застане Саша Гьотцел, който управлява оркестъра и в нейния нов албум. 
“Историите на Пиацола ” донесе на Люсиен Реноден Вари влиятелната немска премия в категория " Млад реализатор ".

А тя е в действителност напълно млада, 22-годишна, само че може да се каже, че шестването й по най-престижните интернационалните подиуми е предстоящо още от 2016-а, когато завоюва едно от френските оценки Les Victoires de la musique classique. Веднага е оповестена за сензация и става извънреден актьор на " Уорнър Класикс ", а първият й албум “Гласът на тромпета ” излиза през есента на 2017 година.
Второто заглавие в дискографията на Люсиен - “Млада дама в Ню Йорк ” - загатва на заинтригуваните, че тромпетистката има авантюристичен дух и няма да заложи в кариерата си единствено на чистата класика и общоприетите тромпетови творби. Самата тя признава, че не дели музиката на стилове - избира да свири всичко, с цел да се усеща свободна. А обичаните й тромпетисти сега са Чет Бейкър и Алисън Болсъм - дотолкоз полярни са ползите й.
В новия си албум Люсиен Реноден Вари насочва взор към Аржентина, съпроводена от Филхармонията на Монте Карло и маестро Саша Гьотцел. Към тях се причисляват още именитият акордеонист Ришар Галиано, който има авторска пиеса в диска, китаристът Тибо Гарсия и не на последно място е значимото наличие на Жером Дюкро като аранжор. 
На фона на определени известни пиеси на Астор Пиацола са добавени и произведения на композитори, от които той се е вдъхновявал и учил: Йохан Себастиан Бах, Николо Паганини, Алберто Хинастера, Надя Буланже и Карлос Гардел. Заради многообразието на неговия жанр и фасон на осъществяване, френската тромпетистка също е избрала да свири в разнообразни конфигурации - соло, в дует, с квартет и с оркестър. 
“Посвещавам този албум на най-близките ми и скъпи хора за непоклатимата им поддръжка, насърчения и любов…. и за смеха по пътя! ”, пише Люсиен Реноден Вари и слага сърчице до името си в диска. А за нас оставя удоволствието да се присъединим към нейното музикално странствуване, което тази седмица минава и през България.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР