В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза,

...
В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза,
Коментари Харесай

Иван Костов: В обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза, нито реформа

" В оповестената от Има Такъв Народ стратегия не се вижда нито диагноза, нито промяна. В състава на оферти кабинет не се вижда нито капацитет, нито опция да се осъществят промените ". Това заяви пред БНР някогашният министър председател Иван Костов.

Според него в последните 12 години ръководството на ГЕРБ, с дейното присъединяване на Движение за права и свободи, а постоянно и с поддръжката на Българска социалистическа партия, е плъзнало българската политическа система към хибриден режим.

" Има официални свободи на медии, хора, организират се избори, само че всичко е подчинено на олигархичен център на въздействие. Тази констатация на " Фрийдъм хаус " е това, което гражданското общество съзря и започнаха летните митинги през 2020-а. Гражданското общество влезе в открит спор с властта. Оттогава задачата му е да се спре регресът към хибриден режим и да се консолидира българската народна власт. Това е невероятно без промени. За демократичния свят българската народна власт е неконсолидирана ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР