В общините от Средногорието, на чиято територия има развита добивна

...
В общините от Средногорието, на чиято територия има развита добивна
Коментари Харесай

Група ГЕОТЕХМИН подава ръка и на община Златица

В общините от Средногорието, на чиято територия има развита добивна индустрия и високо качество на живот, огромните компании освен развиват своя бизнес, а и поддържат разнообразни обществено значими планове.

През миналата седмица четири сдружения от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД подадоха ръка на община Златица, като подписаха рамково съглашение. Компаниите ще подкрепят реализирането на значими планове – за замяна на на части от амортизираната ВиК мрежа в града и асфалтиране на улици. Подкрепата ще бъде обезпечена по линия на Благотворителната стратегия " Българските добродетели ".

През 2020 година Група ГЕОТЕХМИН предложи помощ на пет общини в региона на своята активност – Етрополе, Мирково, Челопеч, Чавдар и Златица, по отношение на пандемията от Covid-19 и предстоящите стопански последици.

Златица е петата община, в която ще се финансират обществено значими планове по програмата, основана по самодейност на проф. дтн инж. Цоло Вутов. " Българските добродетели ". В община Мирково беше закупен сметосъбиращ автомобил, беше сменено осветлението в село Бенковски и беше изработен план за рекултивация на депото в село Смолско. В Етрополе беше ремонтирано най-голямото учебно заведение по сграден фонд в Софийска област – СУ " Христо Ясенов " и беше ремонтиран покривът на МБАЛ " Проф. доктор Александър Герчев ". В Чавдар и Челопеч са стартирани разнообразни планове за възстановяване качеството на живот.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР