В Община Варна се състоя награждаване на учениците, спечелили награда

...
В Община Варна се състоя награждаване на учениците, спечелили награда
Коментари Харесай

Наградиха учениците спечелили конкурс на НАСА

В Община Варна се състоя награждаване на учениците, спечелили премия от интернационалния конкурс на НАСА за галактически колонии. Два екипа от варненски възпитаници завоюваха първи места в интернационалния конкурс на НАСА за галактически колонии, съобщи кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Тази година в конкуренцията са взели участие 10 000 възпитаници от целия свят, които са показали 2500 плана. Наградените екипи са поканени да показват разработките си пред Конференцията за интернационално галактическо развиване на НАСА и Американското галактическо общество през май в Лос Анджелис, Калифорния. Единият от наградените български екипи е от Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон ”.

Петте момчета са заели първото място в категорията за XII клас. Проектът им, наименуван „ UniSpace ”, предлага разрешаване на проблемите на човечеството посредством създаване на градове в орбитата. Идеята на момчетата е бъдещите бази да бъдат ситуирани в пръстен, забележим от планетата ни. Там ще се работи по подготовката за колонизиране на други планети, до момента в който останалите на Земята пък би трябвало да се концентрират върху екологичното ѝ възобновяване.

8-членният екип на гимназията по ИТ „ Екзюпери ” във Варна също е класиран преди всичко, единствено че в категорията за XI клас. Проектът на младежите се споделя „ Deep Space ” и планува построяването на човешка колония в покрайнините на Слънчевата система.

Предложението на учениците е от там да стартира в действителност разселването на човечеството в други звездни системи, като са набелязани и съответни планети, които биха могли да станат нов дом за хората. Проектът на Катерина Стаматова от X клас на Математическата гимназия, наименуван „ Quibella ”, е класиран на второ място в тази категория. Всички планове са разработвани в продължение на една година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР