В Община Търговище бяха връчени наградите на отличените в класацията

...
В Община Търговище бяха връчени наградите на отличените в класацията
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова е „Спортист на годината“ в Търговище

В Община Търговище бяха връчени премиите на отличените в класацията „ Спортист на годината “ за 2021 година

За най-успешен състезател е избрана състезателката по спортна пукотевица и почетен жител на Търговище Антоанета Костадинова. На Олимпийските игри в Токио тя завоюва сребърен орден в дисциплината с пневматичен револвер и четвърто място с малокалибрен револвер.

„ Това, което желая да пожелая на всички, е да не се предават, тъй като аз 17 години чаках този орден. Най-после, след толкоз време, моята фантазия се сбъдна. Пожелавам и Вашата да се сбъдне “, съобщи Костадинова.

Наградите на Костадинова, на нейния треньор Христо Маринов, и на останалите отличени в класацията, бяха връчени персонално от кмета доктор Дарин Димитров. „ В този толкоз цифровизиран свят, в който живеем, спортът е един отдушник и би трябвало всички дружно да намираме способи да подтикваме децата да спортуват все по-активно.
 Община Търговище
Едва ли има друго, което да популяризира Търговище по този начин, както спорта “, съобщи кметът и пожела още доста бъдещи триумфи на всички състезатели. Второто място зае Сали Салиев, играч на клуба по битка „ Олимпиец “.

През 2021 година Салиев завоюва второ място на Европейското състезание по битка при кадетите, както и първи места от държавните персонални и отборни шампионати. Номер три в класацията е Мирослава Минчева, играч по спортна пукотевица от клуб „ Светкавица “.

Тя има извоювани златни, сребърни и бронзови оценки от интернационалните шампионати и държавни шампионати с пневматичен и малокалибрен револвер. Четвърта е Ренета Николова от клуба по насочване „ Вариант 5 “.

Петото място е за състезателката по битка на клуб „ Олимпиец “ Айлен Ахмедова. Шести е Калоян Петров от клуба по ориентира02не „ Вариант 5 “. Седмата позиция заема различен играч на „ Вариант 5 “ - Иван Сираков. Осми е Валентин Малакчиев от школата по спортна пукотевица на „ Светкавица “.

На девето място е класиран състезателят по битка на клуб „ Олимпиец “ Аднан Таиров. Десетото място е за Миркаан Стефанов, играч по спортна гимнастика в клуб „ Торнадо “.

Наградата „ Отбор на годината “ отиде при девойките до 14 година на Баскетболен клуб „ Светкавица “, с треньор Мирела Тодорова. Сред техните достижения са трето място в квалификациите и четвърто място във финалите на държавното състезание.

Втората позиция е за юношите старша възраст на футболния тим на „ Светкавица “. Трети са девойките до 12 година на Баскетболен клуб „ Светкавица “. Двама пък са носителите на премията „ Млада вяра на годината “, която се връчва на спортисти до 12-годишна възраст.

Това са Онур Хикмет, играч по спортна гимнастика на „ Торнадо “ и Паула Вълчанова от Спортен клуб по тенис на маса „ Пътинженеринг - Т Светкавица “. Отличени бяха и треньорите на всички спортисти, намерили място в класацията през 2021 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР