В община Симитли се разследват злоупотреби за 13 милиона лева,

...
В община Симитли се разследват злоупотреби за 13 милиона лева,
Коментари Харесай

Вижте как кметът на Симитли е управлявал Общината и се е договарял сам със себе си

В община Симитли се проверяват злоупотреби за 13 милиона лв., заяви в утринния блок на Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Освен кмета Марин Рачев, като обвинен ще бъде привлечено и длъжностно лице за документна машинация. А на 14 компании ще бъде направена проверка, в чийто офис са открити документи по съмнение за данъчни закононарушение, заяви още тя.

„ Беше открит и офис, в който са открити фирмените и счетоводни документи за 14 компании, които се ръководят от следени от кмета лица, считаме, че посредством тях е източвана общината, през днешния ден прокурорите ще възложат данъчни проверки на тези компании. Доказателства сочат, че има и данъчни закононарушения “, сподели Арнаудова.

„ Няма подозрения у прокурорите, че се касае за умишлени дейности от страна на кмета за това, че е възлагал разчистване на улици на компании, които са благосъстоятелност или се ръководят от негови родственици. Той се е договарял самичък със себе си “, съобщи още представителят на основния прокурор.

Припомняме ви, че кметът на Септември беше арестуван след акция на Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи в общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР