В община Мъглиж, която се намира в полите на балкана,

...
В община Мъглиж, която се намира в полите на балкана,
Коментари Харесай

Пътищата към малките села в община Мъглиж са в лошо състояние

В община Мъглиж, която се намира в полите на планината, пътищата до доста от селата са в окаяно положение. В тях непрекъснатите поданици се броят на пръсти, само че пък доста хора са закупили парцели и са си построили къщи. Достъпът до тях, изключително през зимата, е мощно усложнен, а когато падне сняг - съвсем неосъществим.
Макар мостът към село Сливито  да е възобновен сектор от пътя е  пропаднал и съществува риск той да бъде опустошен.  Много хора са построили вили и заплащат налози, а малко на брой живеят непрекъснато – до рухването на първия сняг, когато множеството се прибират при децата си в градовете.

През зимата пътищата не се почистват, самун не се доставя, а сметта не се събира и не се извозва, обясниха хората пред кореспондента на БНР Венелина Попова. Те даже събрали пари, с цел да запълнят дупките по пътя, само че били упрекнати в безчинство.  

Проблем има и в с. Селце, което е по-високо в планината. На две места по пътя до Мъглиж има големи свлачища, а самият път е разрушен от тежкотоварните камиони с дървесина. Най-големите дупки бяха закърпени предходната година, само че траспорт за локалните хора няма, а през зимата – и доставки на хляб
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР