В обществото тече много силен дебат за Истанбулската конвенция. Ние

...
В обществото тече много силен дебат за Истанбулската конвенция. Ние
Коментари Харесай

Пореден тежък спор между ГЕРБ и БСП за Истанбулската конвенция

В обществото тече доста мощен спор за Истанбулската спогодба. Ние чуваме всички гледни точки. Аз персонално считам, че Конституционният съд е мястото, където ще се вземе най-точното и трезво решение за конвенцията. Появиха се изказвания, че с конвенцията ще се разрешат еднополовите бракове и третия пол. Обществото би трябвало да бъде умерено. ГЕРБ няма никакво желание да подменя християнските полезности на българското общество.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Заедно с посетител беше и сътрудника му от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Двамата разясниха горещата тематика за Истанбулската спогодба. "Преди малко президентът Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила се опита да манипулира публичното мнение. Той извади доста странни изказвания за конвенцията. Той съобщи, че БПЦ, че учените от Българска академия на науките са мнипулатори. Аз твърдо се диференцирам от тези думи. Относно импортираното от сътрудниците от ГЕРБ запитване до Конституционния съд за конвенцията, желая да им напомня, че през вчерашния ден Конституционен съд реши, че неприемането на оставката на Делян Добрев Делян Александров Добрев е роден в град Хасково. Той приключва висшето си... към профила е противоконституционно, само че те не се съобразиха с това решение

"Мнението на Българска социалистическа партия не ни интересува. Това са хора, които преди подкрепяха Истанбулската спогодба, а в този момент не. Това са хората, които 2013 година си вършиха подбив с Иван Портних, а в този момент приказват за Делян Добрев. Те всеки ден желаят оставки. Това се назовава политическо позициониране ", безапелационен беше Биков.

"Колегите от ГЕРБ губят. Обществото към този момент не може да ги търпи. За това те в този момент се чудят по какъв начин да реагират и насочат това запитване към Конституционен съд. Миналата седмица те получиха смс - "Гласуваме Истанбулската спогодба. Мърдане няма ". Сега мърдането е питането към Конституционен съд. Ние желаеме референдум и там въпросът е явен и прецизен ", отговори Свиленски.

"За разлика от Българска социалистическа партия ние не взимаме нашите решения истерично. Ние чуваме гласа на всички жители и на нашите гласоподаватели. Българска социалистическа партия са в невротично положение и вършат неточности. Аз приветствам Българска социалистическа партия, че одобриха християнството, откакто 45 години го унищожаваха, а в този момент се оповават на БПЦ. Най-доброто решение е да се дебатира по тематиката, а не да се постановат страстите ", приключи Биков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР