"В общ интерес е Европейският съюз да има ясна ангажираност

...
"В общ интерес е Европейският съюз да има ясна ангажираност
Коментари Харесай

В общ интерес е ЕС да има ясна ангажираност в Западните Балкани, смята Ева Майдел

"В общ интерес е Европейският съюз да има ясна ангажираност в Западните Балкани. Освен това за България е и стратегически значимо да бъде деен участник в полемиките сред европейските институции и жителите в района. Като първата българка - ръководител на Международното европейско придвижване (най-голямата асоциация на про-европейски организации) съм подготвена да подпомагам за улеснението на този развой. " Това съобщи евродепутатът Ева Майдел директно след среща с ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли в Европейския парламент в Страсбург, на която участва и зам.-председателят на Движението Брандо Бенифей.

Тема на диалога бе идната аудиенция на Сасоли в Албания, с цел да засвидетелства поддръжка за европейската вероятност на района. Официалното посещаване се случва няколко седмици откакто Ева Майдел инициира писмо към Председателя на Екологичен потенциал с апел за проявление на ангажимент към района на фона на неналичието на консенсус в Европейския съвет по отношение на готовността на Северна Македония и Албания да стартират предпресъединителни договаряния.

Писмото на Ева Майдел беше подкрепено от водачите на европейските партии ЕНП, ПЕС, Алианс на либералите, Зелени както и от Дейвид МакАлистър, ръководител на комисията по външна политика в Екологичен потенциал и Андрей Ковачев, заместник-председател на групата на ЕНП с сектор "Разширяване ". Майдел изрази вяра скоро да има положително развиване за Северна Македония и Албания по пътя им към участие в Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР