В обръщение към правителството депутатите в Бундестага от партията на

...
В обръщение към правителството депутатите в Бундестага от партията на
Коментари Харесай

Депутати от Бундестага призовават за извеждане на американските войски от Германия

В послание към държавното управление депутатите в Бундестага от партията на Левите приканва американските войски да бъдат изведени от Германия.
Присъствието на американски войски в района се употребява на увеличение на напрежението в връзките с Русия. Войските на Съединени американски щати биват трансферирани от една американска база в друга, като се доближават до западната граница на Русия, се твърди в документа, представен от RT.
Според създателите му, тези предислокации нарушават духа на „ Договора 2+4 ”, който изключва наличието на непознати войски и нуклеарно оръжие в източните елементи на Германия.
Договорът за окончателното урегулиране на връзките с Германия, прочут като „ Договора 2+4 ”, е подписан през 1990 година сред тогавашните Германска демократична република и Федерална Република Германия, Съюз на съветските социалистически републики, Франция, Англия и Съединени американски щати. Една от главните точки в него дава гаранции за цялостен суверенитет на Германия върху вътрешните и външните си работи.
Левите са недоволни от наличието на американски въоръжени сили освен в Германия, само че и в Полша и страните от Балтика.
Разполагането на войски на ротационен принцип в Полша и балтийските страни заплашва основополагащия акт Русия – НАТО – последното към момента настоящо съглашение сред Запада и Русия за ограничение на неядрените оръжия.
В момента на територията на Германия се намират 35 хиляди американски военни – повече, в сравнение с в която и да е друга европейска страна, акцентират депутатите.
В рамките на политиката на Съединени американски щати в Близкия Изток изключително значима роля играят точно военните бази на територията на Германия. С тяхна помощ се прави координацията на разгръщането на американските сили към Иран.
Подчертава се, че за военното наличие на Съединени американски щати и други непознати подразделения за 2020 година Германия ще би трябвало да похарчи към 71 милиона евро, с което партията на Левите също не е съгласна.
Партията разяснява и подготвяната рационализация на 20 американски нуклеарни бомба в авиобазата в Бюхел. През юли тази година няколко медии оповестиха, че в отчет на комитета на Парламентарната асамблея на НАТО инцидентно е било разкрито разположението на 150 единици американско нуклеарно оръжие в Европа, сред които и Бюхел.
В тази връзка левите депутати желаят да бъде преустановен договорът за наличието на задгранични войски в страната, в сходство с регламентираното право на всяка страна да излезе от съглашението, като уведоми останалите 2 години авансово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР