В областната болница в Габрово увеличават леглата за болни от

...
В областната болница в Габрово увеличават леглата за болни от
Коментари Харесай

Увеличават леглата за ковид пациенти в Габрово


В регионалната болница в Габрово усилват леглата за заболели от Covid-19. Оттам насочиха зов към преболедувалите ковид да дарят кръвна плазма, оповестява БНР.

Желаещите да станат донори на кръв за плазмафереза би трябвало да удостоверят позитивен резултат от PCR-тест или епикриза от болнично заведение за лекуване от Covid-19, което се оказва спънка пред преболедували, които желаят да оказват помощ, само че не разполагат с документи.

Кръвната плазма се изчерпва, а пациентите се усилват, уточни шефът на Областната болница в Габрово доктор Минко Михов.

Вътрешното поделение в здравното заведение е трансформирано за заболели от ковид и леглата за такива пациенти са общо 62, като 45 от тях са заети.

Броят на приетите в болница се усилва гладко и към този момент поради ситуацията в Габровска област, не се постановат спомагателни противоепидемични ограничения.

Междувременно област Перник разгласи, че вкарва спомагателни ограничавания и ограничения. От през днешния ден до 26 март в Пернишка област е наложително носенето на маски на открити публични места при скупчване на хора, оповестиха от РЗИ.

От там прецизират и че визитите в заведенията ще бъдат лимитирани от 6 до 23 часа, а вголемите магазини за хранителни артикули допустимият брой гости в обекта да бъде не повече от 1 човек на 4 квадратни метра.

Стана ясно и че от понеделник в Пернишко стопират плановите интервенции в най-голямото здравно заведение - МБАЛ " Рахила Ангелова ", а учениците от 5-ти до 12-ти клас в община Перник минават на онлайн образование, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР