В област Видин, както и в цялата страна, пътните полицаи

...
В област Видин, както и в цялата страна, пътните полицаи
Коментари Харесай

Традиционната акция ще се проведе за времето от 1 до 30 ноември във Видин

В област Видин, както и в цялата страна, пътните служители на реда ще реализират засилен надзор и ще организират тематични профилирани интервенции.

Акция „ Зима “ ще премине с три акции, осъществени сполучливо през последните седем години:
I.Кампания „ С безвредно пътно транспортно средство през зимата “ - 1 до 10 ноември, ще бъде ориентирана към водачите на ППС – велосипедисти, транспортни средства с животинска двигателна сила и други
II.Кампания „ Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя “ – от 11 до 20 ноември, ще бъде ориентирана към предварителна защита на държанието на пешеходците и пасажерите, и към водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците.
III.Кампания „ Безопасно шофиране през зимата “ – за времето от 21 до 30 ноември, ще бъде ориентирана към надзор над техническата редовност на колите и на осветителните системи.
Независимо от оповестените тематики на акциите при определяне на нарушавания на Закона за придвижването по пътищата и на други нормативни актове по отношение на нарушителите ще ползва нулева приемливост и ще се взима отношение на място, заяви на брифинг основен контрольор Владимир Герасимов – шеф на видинския бранш „ Пътно полиция “.

Статистика за пътнотранспортния травматизъм в област Видин:
През предишния есенно-зимен сезон - от 1.11.2021 година до 31.03.2022 година, на територията на района са зародили общо 168 пътнотранспортни катастрофи – от тях 28 тежки, с една жертва и 33 ранени. (в интервала от 1.11.2020 година до 31.03.2021 година са били регистрирани 135 произшествия – тежки 25, без жертви, с 38 ранени).

От 1 януари до 29 октомври 2022 г.на територията на област Видин са настъпилиобщо 351катастрофи (от тях 76 тежки) с три жертви и105 ранени. (За същия интервал на 2021 година пътнотранспортните катастрофи са били 324 с петима починали и 70 ранени).

Ежегодно, третата неделя на месец ноември се отбелязва катоСветовен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Решението за това е на Генералната асамблея на Организация на обединените нации. Календарният ден за възпоменание тази година е 20 ноември.

ГДНП - Министерство на вътрешните работи:Съвети за безвредно пътешестване през зимата

По време на акция „ Зима “ ще се извърши и оглед за положението на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка, и осветеността на секторите от уличната мрежа с нараснала заплаха за пътнотранспортни катастрофи. При установени нередности и пропуски ще се изготвят наставления до притежателите на пътя.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР