В област Ловеч 14-дневната заболеваемост от Covid от началото на

...
В област Ловеч 14-дневната заболеваемост от Covid от началото на
Коментари Харесай

Расте Covid заболеваемостта в Ловешко

В област Ловеч 14-дневната заболеваемост от Covid от началото на годината е повишена от 280 на 437 на 100 000 души, а региона доближава тъмночервената зона на Covid-картата на страната.

За последното денонощие диагностициране с ковид в региона са 27, с което броят на записаните болни от началото на годината до 8 януари е 307.

Сред инфектираните за последното денонощие са медицински експерт от учебно заведение в Луковит, преподавател и двама възпитаници, поради което от на следващия ден под карантина ще бъдат сложени паралелки от Езиковата гимназия в Ловеч и началното учебно заведение „ Кирил и Методий “ в Троян.

Увеличават се и приетите в болница с ковид. Настанените за лекуване в лечебни заведения в региона нече са над 100 души, само че към този момент не се постанова откриване на нови Covid кревати.

Заради покачвания интерес към имунизациите имунизационните кабинети в Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит към този момент са с удължено работно време, като в Медицинския център в Ловеч е оголен още един кабинет.

Променен е и графикът на имунизационния кабинет на РЗИ, който ще работи от четвъртък до събота в това число, а от понеделник до сряда с изнесен мобилен екип при поръчка от общини и компании.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР