В някои от големите градове в Белгия празничните декемврийски базари

...
В някои от големите градове в Белгия празничните декемврийски базари
Коментари Харесай

В Белгия коледните базари вече ще се наричат зимни, за да привличат хора от всички религии

В някои от огромните градове в Белгия празничните декемврийски базари към този момент няма да се назовават коледни, а зимни. Причината да се заобикаля асоциацията с Коледа е хората от други вероизповедания да не се усещат дискриминирани, оповестява Българска национална телевизия.

Местната администрация в Брюж първа оповести, че Коледният пазар в града към този момент ще се назовава зимен. Според уредниците задачата е да не отблъскват хората, които не са християни. На базара въпреки всичко ще има коледно дърво и обичайна за католическите страни сцена, която пресъздава раждането на Христос в яслата.

Други огромни белгийски градове като Брюксел, Гент, Антверпен и Хаселт също ще последват образеца на Брюж и ще изключат Коледа от имената на базарите си.

" Криворазбрана приемливост ": по този начин представители на най-голямата белгийска партия - националистическия Нов фламандски алианс, нарекоха решението на локалните управляващи.

Организаторите пък изясняват, че по този метод желаят да популяризират повече другите си атракции - като зимните пързалки и виенските колела.

Един от 10 поданици на Белгия към този момент не е белгиец. В огромните градове като Брюксел и Антверпен хората, които не са родени в страната, доближат до 40% от популацията. Сред чужденците най-вече са мароканците и турците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР