В някои от болниците, където натоварването е повече, базовата заплата

...
В някои от болниците, където натоварването е повече, базовата заплата
Коментари Харесай

Базовата заплата за санитар става 910 лева

В някои от лечебните заведения, където натоварването е повече, базовата заплата на един санитар ще е 910 лв..

Спешните центрове се финансират непосредствено от бюджета на страната и не работят с НЗОК. Това съобщи вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов пред Българска национална телевизия.

В момента се договорят заплатите за тези лечебни заведения, които работят с НЗОК.

При всички положения заплатите в незабавните центрове би трябвало да бъдат повече, тъй като не работят с НЗОК, уточни Кокалов. Той настоя клиничните пътеки да бъдат увеличени с 25%.

Нашата информация е, че предвижданото нарастване на заплатите е единствено за работещите в държавните лечебни заведения, уточни и проф. Петър Петров - шеф на МБАЛ " Свети Мина " в Пловдив. Той изрази вяра, че ще бъде открит метод да бъдат дотирани общините с разликата в средствата за нарастване на заплатите, с цел да не се получават неравенства.

Обсъждат по-високи заплати за медицинските сестри

Ние не получаваме пари от общинския бюджет, болничното заведение е комерсиално сдружение на самоиздръжка, сподели проф. Петров. Според него кадровият проблем е максимален, изключително на равнище медицински сестри.
 
 istock istock
Главната сестра на болничното заведение Светла Иванова разяснява, че общо взето всички сестри работят на 2 места. По думите ѝ специалността на здравната сестра би трябвало да стане предпазена.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР