В новия епизод на Вкусът на България“ тази събота (6

...
В новия епизод на Вкусът на България“ тази събота (6
Коментари Харесай

Вкусът на България разкрива тайните на калдъръмените улици в Пловдив

В новия епизод на „ Вкусът на България “ тази събота (6 април) от 11:00 ч. феновете на bTV ще видят още едно от цветните и разнообразни лица на неповторимия Пловдив.

Водещата Мария Жекова ще ги разноски из живописния квартал „ Капана “ в остарелия Пловдив, запазил духа на отминалите времена и в това време толкоз съвременен и жив. Точно тук ще стане ясно кой е обичаният десерт на Мария от детството, както и за какво улиците в Капана са най-лъскавите в града. В антикварна книжарница тя ще открие от дълго време търсена книга със забравени кулинарни съкровища.

Вълнуваща среща с дама от остарял пловдивски жанр ще разкрие любопитни обстоятелства от всекидневието на огромните градски семейства, като какви празници са отбелязвали и с какви кулинарни изкушения са подслаждали живота си. Зрителите ще научат още за историята на домашната юфка, за търговията с подправки и по какъв начин се подготвя пловдивски аероконяк. Освен всичко това, За всички пред екраните Мария ще разкрие и тайната на специалитета „ тюрлю гювеч “, който е божествено апетитен, макар нарицателното си име.

Вдъхновена от богатата кухня на Пловдив, белязана от другите етноси, населяващи региона, водещата на „ Вкусът на България “ ще подготви пред камерата безусловно ексцентрична и ароматна рецепта с леща.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР