В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в Марица: Кои са успелите деца на Пловдив

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, 13 април, можете да прочетете забавни тематики и задълбочени разработки по значими за Пловдив тематики. Ето част от тях

1. Емирът на Катар влага в Пловдив. Катар ще влага в основаването на софтуерен парк за биотехнологии по план на Пловдивския университет. Това стана ясно по време на срещата на емира на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани с българския президент Румен Радев. За основаването на хайтек парк в града се приказва близо 10 години.

2. Кои са съумелите деца на Пловдив? „ Марица ” събра историите на най-известните от тях. Талантите ни с лекост печелят състезания, съревнования и шампионати по света и у нас.

3. Прочетете в „ Марица ” с каква маркировка ще са българските агнета по празниците. Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира всеобщи инспекции в цялата страна за качеството на великденската ни софра. Засилените инспекции ще стартират на 15 април и ще продължат до 6 май - Гергьовден.

5. Яна – мъжкото момиче на спецчастите. Вижте историята на старши служител на реда Яна Петкова играе значима роля в „ Специализираните полицейски сили “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. В системата е от 2010 година. В началото е била в охранителна полиция към Първо районно в Стара Загора, а от две години е в Специализираните сили.

6. Всеки общественик би трябвало да лети в космоса най-малко един път. Това сподели пред „ Марица ” първият ни космонавт Георги Иванов. Той описа детайлности от кухнята на полета му с Николай Рукавишников.

7. Любимият преподавател по музика и география на олимпийските първенци Стафка Костадинова и Стоян Делчев обикаля света на 83-годишна възраст. „ Малък съм още – по тази причина пътувам ”, споделя пред „ Марица ” Стефан Григоров. Сега е махленски музикант и на 83-годишна възраст обикаля и свири по улиците на планетата - от плажа Уайкики на Хаваите до Мачу Пикчу и Тайланд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР