В новата рубрика на Тази сутрин ви показваме историите за

...
В новата рубрика на Тази сутрин ви показваме историите за
Коментари Харесай

Как 83-годишен пенсиониран инженер произвежда ток на терасата си?


В новата графа на " Тази заран " ви демонстрираме историите за компликациите, които семействата се сблъскват поради високите сметки за ток. Както и решенията, които нашите фенове сами намират.

83-годишен радио-инженер от Пловдив построи система със слънчеви панели на терасата си и се изключи от мрежата.

Терасата на инженер Владиков наподобява на галактическа станция. Всеки свободен сантиметър е затрупан със слънчеви акумулатори:

Снимка: bTV

" Токът си го създавам аз. Изцяло съм на слънчева енергетика “, споделя инж. Васил Владиков.

Бившият радио-инженер не позволява никой в дома си, с цел да показва по какъв начин на процедура е решил енергийния проблем. Твърди, че токът от слънчевите панели му стига за бойлер, осветяване, котлон и тв приемник. Не крие обаче, че живее нищожно. Хладилникът е разкош, който не може да си разреши:

" Произвеждам към 130 волта и батериите са към 1000 вата. Стигат ми нищожно да си задоволя потребностите. Ама, от време на време знам, че идващият ден може да нямам сила. Аз чувствам какво е времето. И в случай че времето се скапе, токът ми става малко, и може да нямам за готвене – тогава си подготвям две ястия, три ястия – колкото би трябвало за идващите дни "

Снимка: bTV


А след снеговалеж дифузната светлина дава спомагателна сила.

" Като е облачно като през днешния ден, силата е малко – но, включих тази, която създавам да се стоплям с нея. Имах готово ястие. Просто сега силата, която получавам, отива за отопление “, споделя инж. Владиков.

Макар да е удовлетворен от инвестицията, мъжът не поучава други да потеглят по неговите стъпки на произвеждане на лична зелена сила.

" И това не е пътят. Пътят е вярата да съумея с моето произведение. И моето произведение, като бъде пуснато в произвеждане, към този момент ще принуди страната токът да падне на 1 стотинка “, споделя Владиков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР