В норвежката столица Осло руски организации предлагат на обикновени граждани

...
В норвежката столица Осло руски организации предлагат на обикновени граждани
Коментари Харесай

Русия вербува шпиони в Норвегия чрез географско дружество - оглавяват го Путин и Шойгу

В норвежката столица Осло съветски организации оферират на " елементарни жители " да шпионират в интерес на Русия, оповестяват телевизионният канал " Настоящее время " и проверяващият план " Система ".

Жител на Осло споделя пред изданията, че с него са се свързали хора, които публично са представители на Руското географско общество, което не е в санкционните описи на западните страни, въпреки че го оглавява военният министър на Русия - Сергей Шойгу, а ръководител на попечителския му съвет е президентът на страната-агресор Владимир Путин.

" Те желаеха всевъзможни репортажи, да вземем за пример от една джамия: имаше някакъв скандал, че двама младежи мюсюлмани от някогашните руски републики оповестили подписване на еднополов брак. Каква е връзката сред ЛГБТ, мюсюлманите и географското общество – за мен е мистерия. Най-много ме напрегна това, че един път споделиха: би трябвало да отидеш в Алта, Тромс (арктически градове в северната част на Норвегия), като апропо загатнаха за " военни бази " и че някак би трябвало да ги фотографирам. " – продължава мъжът, чието име е Иван.

Той отбелязва, че по случая със снимането е контактувал с няколко души и че са му предложили над 1000 $ за ден. Освен това са го канили в Русия на „ географска конференция “ в Мурманск или Архангелск.

Събеседникът счита, че не е единственият, с който руснаците са се опитвали да се спогодят.
" Защо да им върша мръсно (на норвежците – б.р.)? " – недоумява той.

" Виждам какво прави в този момент Русия. Макар че в никакъв случай не съм живял в Русия, мисля по съветски, приказвам съветски език, обичам по съветски. Нямам нищо общо с това, което става в този момент, и с всички сили ще се старая да направя по този начин, че това зло да не пристигна тук. " – споделя мъжът.

Въз основа на изследването " Настоящее время " прави извода, че " Кремъл вербува шпиони в Норвегия, употребявайки Руското географско общество ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР