В ниската част на България, пояса под 500 метра надморска

...
В ниската част на България, пояса под 500 метра надморска
Коментари Харесай

Кога ще вали сняг и каква ще е зимата?

В ниската част на България, пояса под 500 метра надморска височина, сняг най-малко до 20 януари не се чака. Това сподели пред Novini.bg климатологът доцент Георги Рачев.

Има възможност към 13 и 17 януари да превали сняг, само че ще бъде много топло той ще се стопи доста бързо. Няма към този момент основни изгледи за формиране на трайна снежна завивка, уточни той.

Има прогноза на Европейския център за по-студено време в края на януари, само че това са дълготрайни прогнози с ниска сбъдваемост, съобщи климатологът.

Ако се реализира дълготрайната прогноза за с към два градуса по-топъл от естественото януари месец и като прибавим декември месец с 2-2,5 градуса над нормата, обрисува се една топла зима. Обикновено февруари и март са по-студени, в случай, че декември и януари са били относително по-топли. Има такива обезщетителни придвижвания в природата, само че не е несъмнено, че те ще се случат тпчно тази година и навръх Балканския полуостров. Но по принцип има много огромна възможност февруари и март да са малко по-хладни от естественото, сподели още доцент Рачев.

По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР