В никакъв случай Борисов не би се съгласил на безпринципна

...
В никакъв случай Борисов не би се съгласил на безпринципна
Коментари Харесай

Росица Кирова: Антикорупционното законодателство бе прието от ГЕРБ, БСП, БВ – никъде не виждаме участие на ПП. Това ни кара да се замислим – дали наистина това са техните намерения

В никакъв случай Борисов не би се съгласил на безпринципна коалиция. Дори за войната в Украйна се търсят медиатори – тези, които биха могли да слагат главните значими тематики напред. Преди да бъдат извършени диалозите сред политическите водачи да бъдат извършени съвещания. Това съобщи по NOVA NEWS Росица Кирова от ГЕРБ/СДС. Тя бе Заместник-председател е на 46-я и 47-я парламент.
 
Относно контактната група, излъчена от ГЕРБ, тя изясни, че са предложили експертни групи по една причина – " всички 16 точки от Политическа партия съдържат в огромна част от себе си допустими за обществото връзки ".

" Антикорупционното законодателство бе признато от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, БВ – на никое място не виждаме присъединяване на Политическа партия. Това ни кара да се замислим – дали в действителност това са техните планове ", изясни Кирова държанието на политическите си съперници в Народното събрание.
 
" Можеха да останат и да гласоподават антикорупционното законодателство. То беше изведено като главен приоритет в тяхната предизборна акция. Диалогичността не може да бъде привидна – или имаш, или нямаш диалогичност. Може би ще откри такава дума, в случай че види практиките в 47-ото Народно събрание, когато водещи бяха Политическа партия ", сподели депутатът от ГЕРБ.
 
" Не съм съгласна да си лепим етикети и да чертаем линии – ще ни докара до там, че да не можем да осъществим това, за което са ни пратили от обществото в Народното събрание ", изясни Кирова. Ние сме диалогични, може да реализираме съответни неща, желаеме да седнем и да приказваме, само че получаваме отвод, изясни депутатът от ГЕРБ.
 
" Ние сме за предоставяне опция да бъдат употребявани разнообразни способи на гласоподаване, с цел да може повече хора да упражнят правото си на глас. Избирателната интензивност бе повлияна от машините. Контролът дали ще е при машината, или при хартията, би трябвало да е еднообразно експертен. Българският жител би трябвало да може да избере дали ще гласоподава с хартия или с машина. Би трябвало да се допусне даже полемика по тематиката за гласоподаване с бюлетина ", счита Кирова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР