В неделя вечер бяхме свидетели на грозна подигравка с най-големия

...
В неделя вечер бяхме свидетели на грозна подигравка с най-големия
Коментари Харесай

Левски с гневна декларация, поиска чужди рефери

„ В неделя вечер бяхме очевидци на грозна насмешка с най-големия клуб и вярната му аудитория. “

Това обявиха от управлението на Левски с позиция в формалния си клубен уебсайт, която Novsport.com дава на своите гости без редакторска интервенция:

Ние като управление сме възмутени и огорчени от незаконното съдийство на Георги Гинчев, неговите асистенти и видеоасистент реферите. Предлагаме на вашето внимание видео със обстановки, които изрично уронват престижа на футболната игра.

Достатъчно е обаче единствено да се спрем на 62-ата минута, в която Руан Секо откри с бутоните опорния крайник на Пламен Андреев, малко откакто бе получил жълт картон. Нарисувана обстановка за втори жълт/червен картон, само че несъмнено, това не се случи, въпреки че самият футболист чистосърдечно призна, че е трябвало да бъде изпъден. Добавяме и обстоятелството, че играчите на „ Лудогорец “ съпровождаха съдията и го „ поучаваха “ през съвсем цялото време на дуела. За такива прояви в Европа „ орлите “ постоянно остават с 10, а от време на време и с 9 души, само че у нас, за жалост, могат да си разрешат сходно държание. Пълният стадион и футболният празник, който за следващ път нашите правилни почитатели сътвориха, не заслужават сходно отношение.

Искаме дебело да подчертаем, че неточности имаше и в противоположната посока и не търсим опрощение за загубата единствено с рефера. Те обаче бяха като отплата за обстановките, в които бяхме ощетени. Недопустимо е за най-големите мачове в родния футбол да бъдат назначавани съдии, които нямат нужните съдийски качества, равнище и опит за такива дуели. Същите даже нямат статута на интернационалните съдии. Това е отговорност на Съдийската комисия, която за следващ път не си прави работата, за която е определена и получава уместно заплащане за това. Същата управлява футболните срещи в преходен интерес, а не в полза на футболния артикул, който следва да радва почитателите. Изграденото съмнение във футболните съдии през последните години опорочават труда на клубовете, заради което настояваме за дербитата в нашето състезание да се канят задгранични рефери.

„ ПФК Левски “ декларира, че няма да толерира нито ден повече гаврата с обичания на милиони клуб. Заради сходно незаконно и плахо съдийство цялостното равнище на футбола ни е такова. Призоваваме за следващ път да се вземат ограничения против тези прогнили порядки да се толерират избрани клубове посредством съдийски дежурства, стратегия и всевъзможни други похвати. Силно се надяваме този път нещо да се промени в полза на футбола в България.

За управлението на БФС на предстоящ конгрес на централата нашият глас е еднакъв на гласа на „ ФК Злокучене “, само че дано не подценяват публичната значителност и фенска поддръжка на най-обичания тим в България. Не е значимо какъв брой дълго си управлявал, а какво си оставил след себе си за положителното на най-обичания спорт.

От управлението на „ ПФК Левски “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР